Prof. dr. sc. Tonći Vlaho Lazibat dobitnik je ovogodišnje Nagrade Dragutina Tadijanovića koju dodjeljuje Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Svečanost dodjele Nagrade se ove godine nažalost neće održati obzirom na okolnosti uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19.

Tonći Vlaho Lazibat, sveučilišni profesor, pjesnik i trubač rođen je u Dubrovniku 1965. godine. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je obavljao i dužnost dekana u razdoblju od 2010. do 2014. godine. Od 2014. godine obavlja dužnost prorektora za poslovanje Sveučilišta u Zagrebu. 

Od djetinjstva piše pjesme i do sada je objavio dvije zbirke pjesama: “Nedodirljivo lijepa” i “Žuti tulipan”. 

Dvadesetak njegovih pjesama je uglazbljeno i izvodi ih glazbeni sastav The Ljubičanstveni, koji je izdao dva glazbena albuma: “Nedodirljivo lijepa” i “Libero” u izdanju Dancing Bear-a i Croatia Records-a. Nekoliko njegovih pjesama izvedeno je na poznatim hrvatskim festivalima,Šibenska šansona i Aeurea fest Požega. Na Šibenskoj šansoni 2016. godine osvojio je nagradu – šansonjera za najbolji tekst za pjesmu “U mornare sine ne u artište”. 

Obzirom da na ovogodišnji natječaj nisu pristigli prijedlozi za dodjelu stipendija ponajboljim studentima književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije, iste nisu dodijeljene za ovu godinu.
Akademik Dragutin Tadijanović (1905. – 2007.) bio je jedan od donatora Zaklade HAZU i prema njegovoj želji od 2008. svake se godine iz posebnog fonda dodjeljuje jedna pjesnička nagrada te stipendije ponajboljim studentima književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije.